Aug 3, 2011

Segmen taulan : Jom ingat pesan ibu dan ayah


salam semua..
alamak kakak wa nie tag wawa lak.. haha
pasal pesan ibu dan ayah... so join jugak la segmen dari syafiq
hehe 

nie yang wat terfikir balek..ape ah pesan ibu ngan ayah..
yang first .sejak nie banyak dari ibu.. sebab duduk rumah je dengan ibu..

ibu cakap : makan puas puas. nak makan apa lagi nanti habaq.

haha pasepa ibu pesan camtu..aha memandangkan tak lama lagi wa akan belayar untuk memenuhi seatime practical untuk 12 bulan..so mesti la faham... wawa nie suka makan makanan yang mak masak..
laen dari yang laen and plus mak ajar wawa masak la sejak balek nie..mak tahu je feveret wa..
hehehe so dah kat umah nie semua yang dok mengidam dah dapat rasa...
puas sangat hati nie...

yang second : dari ibu and ayah la.. its about my future...

mak ngan ayah cakap : ikut adik la nak sambung belajaq kat mana.tak nak la apa yang ibu ngan ayah pilih adik tak minat..

haha yang act diituju kat kakak la... my parents orang pendidikan cikgu dan pensyarah..
so as well depa nak one of their son or daughter ikut jejak diaorg,,but so far tak de lagi lah..
kakak penah dicuba tapi depan depan dia reject time temu duga sebab dia memang minat architecture..
ibu ngan ayah tak dapat nak wat apa.time wa pulak, rezeki takda sebab tak dapat terus gi interview..
so bila nak pilih mana satu universiti nak masuk, mak dengan ayah tak nak masuk campur..pening jugak la nak wat pilihan sensiri..akhirnya wa pilih tempat yang sedia ada wa belajar sekarang :D

hehhehe itu lah antara pesanan yang lekat kat kepala sekarang nie..
so wawa nak tag putera 

3 comments:

TheSyafiq Mokhtar said...

Assalamualaikum.. adik naqiah kan? hehe thanks tau sebab sudi join.. ;)

najwa said...

waalaikumussalam..hehe yup adik naqiah..welcome..no hal ja :D

Syafiq Mokhtar said...

Assalamualaikum entri khas untuk segmen tauladan dah siap.. :) dijemput untuk lihat..btw thanks sebab sudi join..


http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/08/entri-khas-untuk-segmen-tauladan-jom.html